Løbe bud til svag bækkenbund

DE 10 LØBE BUD TIL SVAG BÆKKENBUND – Tillæg 19

Har du en svag bækkenbund, kan det være en dårlig ide at løbe. Når man rammer jorden stiger trykket fra maven og ned på bækkenbundens muskler. De skal modsvare trykket oppefra, så urinrør og endetarm holder sig lukket og organernes ophæng ikke bliver ødelagte.

Løber du langt bliver din bækkenbund træt og løber du for langt, kan du gøre skade på bækkenbunden.

Det sagt, så ved vi, at nogle kvinder elsker at løbe og tager løbeskoene på for at få frihed til at komme ud og af sted.

Befinder du dig i sidstnævnte gruppe, får du her 10 løbe bud til at passe lidt ekstra godt på din bækkenbund.

1: LØB LET

Når du løber forsøg at løbe let. Kroppen har en fantastisk affjedrings mekanisme. Ligesom du kan hoppe trampende tungt, så kan du også hoppe fjedrende let. Det er det sidste, du skal have fat i, når du løber. Find den lette rytmen, læn kroppen let fremover og løb fokuseret. Hvis du ved, at det er svært for dig så google de gode løbe teknikker.

2. LØB IKKE FOR LANGT OG NÅR DU ER TRÆT

Pas på med at løbe for lange distancer til du har en svag bækkenbund. Bækkenbunden skal først af alt kunne stå distancen. Bækkenbunden fungerer som en pude, der afdæmper når organer i bugen presses ned af. Livmoder, tarme og blære tynges ned, når du løber og bækkenbunden modsvarer trykket, men løber du for langt bliver bækkenbunden for træt og kan ikke holde imod. Det mærker du måske ved, at blærer og tarm tynger eller lækker eller at du får ondt, når du har løbet.

Hvis du oven i købet er fysisk træt inden du starter med at løbe, oplever du måske at bækkenbunden står af inden du er kommet rigtig i gang . Prøv at løbe om morgenen og mærk om det føles bedre.

3. LØB PÅ BLØDT UNDERLAG

Forsøg så vidt det er muligt, at løbe på bløde underlag. Det gør en forskel, om du løber på asfalt eller på græs, sand eller grus. Helt ideelt vil det være, hvis du løber i vand. Se om du kan lægge din løberute, så du løber på lidt blødere underlag.

4. TAG KORTE SKRIDT

Når du tager korte skridt placerer du din fod mere inde under dig. Det resulterer i en bedre affjedret landing og færre stød til bækkenbundsmusklerne.  Du vil måske mærke, at du løber mere flydende. Men pas på dine sener og muskler når du lægger løben stilen om. Gør det gradvist.


5: UNDERSTØT SVAG BÆKKENBUND MED EFEMIA VAGINALPROP ELLER PROLAPS PESSAR

Oplever du, at du har svag bækkenbund og den har brug for en håndsrækning, når du løber, kan du anvende en vaginalprop som Efemia. Efemia presser ind på urinrør når du bevæger dig. Se Efemia start pak her. Har du nedsynkning af underlivet, kan det være du skal afprøve prolaps pessar. Se udvalg her


6. UNDGÅ AT LØBE PÅ FULD BLÆRE OG TARM

Sørg for at blære og tarm så vidt muligt at tømt inden du begiver dig ud at løbe.  Bækkenbunden skal ikke bruge krudt på at snøre rørene ekstra godt sammen, når du løber. Det betyder ikke, at du intet må drikke i timer før. Bliver du helt dehydreret, vil kroppen kun begynde at afgive væske så det er der ingen fidus i. Prøv dig lidt frem.

Du kan også bruge Efemia vaginal prop. Den hjælper dig med at lukke af for urinrøret.

7. TRÆN DIN BÆKKENBUND HVER DAG

Du skal træne en svag bækkenbund separat fra løb. Knib og slap af så din bækkenbund er fleksible. Det er vigtigt, at kunne stramme bækkenbunden og slappe bækkenbunden af. En overspændt bækkenbund er ikke til meget gavn når du løber.  Du risikerer til og med at få myoser i bækkenbunden, hvis du ikke kan slappe af. Brug KnibNu til at huske at træne knib, motiverer dig selv og til at træne varieret.

9. LØB IKKE NED AF BAKKE

Det kan lyde åndsvagt, men det er rigtigt, når du løber ned af bakke, er det mere belastende for en svag bækkenbund. Så find strækninger, som er lige eller gå, når det går ned af bakke.

9. HAR DU EKSTRA KILO?

Det er rigtig irriterende, men det er tungt for bækkenbunden med ekstra kilo på kroppen, så har du mulighed for at komme ned i vægt, vil det være godt for dit løb.

10. GULVØVELSER OG UDSTRÆKNING AF BÆKKENBUNDEN

Hvis du ikke føler, du har brændt tilstrækkeligt igennem under din løbetur så lav gulvøvelser tilsat knibeøvelser når du kommer hjem. God ide at stræk bækkenbunden ud. Læs artikel: Sådan udspænder du bækkenbund