den perfekte bækkenbund

Den perfekte bækkenbund – Lektie 2

Den perfekte bækkenbund er både fleksibel og stærk. Bækkenbundsmusklerne er hverken slappe eller overspændte.

Når bækkenbunden har den perfekte balance mellem blød og stærk, kan musklerne nemmere veksle mellem at trække sig sammen, give slip og slappe af.

Bækkenbundsmusklernes hurtige fibre skal være aktive, så de hurtigt kan lukke sammen for bækkenbunden, når der opstår et pludseligt pres som et host, grin eller hvis man falder.

Bækkenbundens seje fibre skal også kunne modstå et længerevarende pres på bækkenbunden. Det kan være, at man har brug for at knibe i lidt længere tid, fordi man skal tisse, men ikke er i nærheden af et toilet.

Den perfekte bækkenbund er meget på arbejde

Faktisk er der altid lidt muskelspænding (tonus) i bækkenbunden. Kun når vi er på toilettet, giver bækkenbunden helt slip.

Omkring endetarmen findes der typisk flere hurtige muskelfibre. Fra naturens side så handler det måske om, at vi skulle kunne holde prutter inde, så lugten ikke afslørede vores placering for andre dyr. Det er på grund af de hurtige muskelfibre, at det typisk er nemmere at starte sit knib omkring endetarmen.

Med den perfekte bækkenbund kan du klare alle hverdagens situationer som hop, grin og løft, samt de mere sjældne situationer som længere løb, hoppeture på trampolinen og latterkurser.

Den helt perfekte bækkenbund får du ved at træne lige dele styrke og afslapning, korte og lange knib samt holde fast i de gode vaner. Det er vigtigt, at du tager dig god tid til at afspænde bækkenbunden mellem dine knib. Særligt de seje muskelfibre skal have lidt tid til at kunne give rigtig slip igen. De er ikke bygget til at reagere så hurtigt.

Fortsæt programmet og få et bredt repetoire af knibeøvelser, artikler om alt det du måske ikke lærte fra start og forhåbentlig en masse bækkenbund på lystavlen.

Hold fast i bækkenbundsmotivationen på vores side Fluff, hvor du finder sjove, skæve, mystiske og lattermilde indslag som sidespark til din bækkenbundstræning eller se på vores e-shop om der er en bækkenbundstræner du kan bruge.