Skader på bækkenbunden; Tjek de gode vaner – Tillæg 11

Undgå at lave skader på bækkenbunden ved dårlige vaner. Få fat i de gode vaner her:

1. Ideel toiletsiddestilling

Numsen i sædet, lang ryg, løftet brystben, lænet let fremad i ryggen, godt bredstående fodfæste, lår pegende let op – ikke nedad.

Skal tarmen tømmes så slap af i maven, undgå at trække halebenet ind under dig, da dette vil lukke af for endetarmen.  Tarmen tømmes ikke fordi du bestemmer dig for det. Mærk efter når tiden er inde, gå på toilettet, pres ikke på for det belaster bækkenbunden.

Når du er færdig på toilettet og vasker dine hænder, hav da for vane at knibe godt og længe (10 sekunder) omkring endetarmen.

2. Løft ikke tungere end din bækkenbund kan klare

Når du løfter tunge genstande, presser det ned på din bækkenbund. Et gentagende tungt pres ned på bækkenbunden kan give dig en svagere bækkenbund og en nedsynkning af underlivet. Desværre en hyppig gene blandt kvinder.  Du skal knibe og med bækkenbundsmusklerne kunne modsvare det pres som kommer oppe fra, så løft ikke tungere og længere end du har fysik til.

3. Dyrk tilpasset motion

Selvfølgelig skal du dyrke motion, men med omtanke.

Har du en meget svag bækkenbund, vil gode motionsvaner være cykling, fordi cykelsadlen hjælper med et modtryk. Svømning da du ikke tynger ned på bækkenbunden. Gymnastik med en dygtig instruktør, som forstår sig på svag bækkenbund og indtænker denne i øvelserne.

4. Kan du hente noget på vægten?

Fedt kan sætte sig under huden eller rundt om organerne. Fedt omkring organerne giver et øget pres ned på bækkenbunden. Har du svage muskler vil det øgede pres gøre det hårdere for bækkenbundens muskler at beskytte dit underliv.

Lynkure gør ingen forskel; vil du tabe fedt, skal du tænke på livsstilsændringer. Evt. tale med en kost ekspert om rådgivning.

5. Vær blandt bækkenbunds eliten og undgå typiske skader på bækkenbunden

Ønsker du at være bækkenbunds eliteudøver, skal du som alle andre elite sports udøvere træne hver dag. Hvis du vil være elitær i forhold til bækkenbundstræning, skal du tænke  dagligt – dit mål er en fleksibel bækkenbund.  Lige dele muskel spænding, lige dele afspænding.

Til artikel Skader på bækkenbunden hører øvelsen “Øvelser for mavemuskler og bækkenbund“. Læs med og bliv endnu klogere på hvordan du styrker dine mavemuskler og undgår skader på bækkenbunden.