Husmorknebet Knibeøvelse dag 13

Husmorknebet til bedre træning af bækkenbund – Øvelse dag 13

Bag hjemmets 4 vægge er der rig mulighed for træning af bækkenbund. Bækkenbunden trænes ved bevægelser og det er der massere af når man passer et hjem.

Træning af bækkenbund ved opvasken

Stå med parallelle fødder ca. 15 cm afstand. Aktiver inderlårsmusklerne fra knæene og spænd let i en opadgående retning, træk roligt videre op gennem bækkenbunden op i højde med navlen. Gentag øvelsen igen og igen ved opvasken med grundig afslapning imellem. Giv din sambo viskestykket og tag selv opvasken.

Denne øvelse kan også afhjælpe træthed i ben og bækkenmuskulatur.

Når støvsugning styrker bækkenet

Støvsugning er en fantastisk bevægelse når udført korrekt. Stå i et skridt, med let bøjede knæ en anelse fremadbøjet i hofteleddet. Det betyder at du har lige ryg. I støvsuge bevægelsen bruger du bl.a. inderlårsmusklerne til at føre vægten frem og tilbage i takt med at du støvsuger. Du har et let hold i mave og rygmuskler. Bevægelse er aktiverende for alle musklerne i og omkring bækkenet, og dermed også bækkenbunden, men det skader ikke at tænke et lille opadgående løft af bækkenbunden.

Øvelser

Du udfordres til 30 knib i det huslige arbejde. Det kan være ved opvasken, støvsugning eller når du knæler for at hente en gryde, eller kravler på gulvet for at finde løsslupne strømper eller legetøj.

(Dagens øvelse Husmorknebet til bedre træning af bækkenbund er lavet i samarbejde med Marie-Louise Foss, læs mere her)