Bækkenet i evolution

Bækkenet kom i evolution – Lektie dag 14

Før bækkenet kom i evolution gik mennesket på alle fire. Mavemusklerne fungerede som plade til at holde organerne på plads. Halebenet fungerede som rorpind for halen, og “halemuskels” bijob var at holde styr på urin, luft og afføring.

Da mennesket besluttede sig for at rejse sig og gå på to ben, blev presset fra organerne flyttet fra mavemusklerne og lige ned på halemusklerne og dermed direkte ned på endetarm og urinvejsåbningerne.

Halen blev droppet og halebenet blev bøjet ind mellem benene for at understøtte presset oppefra. Men ikke desto mindre blev det halemusklernes opgave at holde åbningerne snørret godt sammen.

Formentlig er muskler og bindevæv i bækkenet blevet udviklet gennem tiden, men homo Sapiens akilleshæl forbliver at små perforerede muskler skal understøtte tyngdekraftens vægt af organer, nogle gange fyldte og nogle gange til og med bærende på et barn og holde fast på urin, luft og afføring.

Det kan kun understreget hvor vigtigt det er at holde bækkenbunden i form med gode vaner og god kontakt.

– men hey hellere det end at komme tilbage på alle fire –

Hold fast i den gode træning – den gode vane kommer til dig, når du holder fastholder i træning. Husk dagens øvelse Vil du se mig knibe i program 14. Når du har lavet dine øvelser, kan du her hoppe ned i kaninhullet om bækkenes evolution.