Knib fra knæbøjning. Knibeøvelser dag 18

Knib fra knæbøjningens start – Knibeøvelse dag 18

Knæbøjningen indgår flere gange i vores daglige gøremål. Du har nok erfaret, at hvis du skal tisse og rejse dig fra stolen, sengen, bilen, så gælder det om at holde et knib fra knæbøjningens start.

Har du glemt at smøre leddene, kan det tage noget tid at vende leddene til denne stilling. Se øvelsen som vejen til blive smurt i ledene og samtidigt få musklerne trænet.

PS: Hvis du har fået nye led, så hold dig til opvarmning og forberedelse. Samme gælder hvis du har en ikke understøttet prolaps.

Squat forberedelse 
Knibeøvelser dag 18

Opvarmning

Placer den ene forfod på et sammenrullet håndklæde, lad hælen hvile på underlaget, sæt det andet ben frem i et lille skridt foran. Mærk strækket i underbenet når du langsomt fører vægten frem på det forreste ben. Lav samme øvelse med det andet ben.

Placer nu begge forfødder på håndklædet. Læg hænderne under ballerne knib i bækkenbundsmusklerne og løft numsen mod loftet, imens du læner dig frem i hoften. Mærk strækket bag på benene. Du skal have et lille svaj nederst i ryggen.

Hvis dit haleben skubbes ind under dig, er dine baglår for stramme og du opnår ikke den optimale knæbøjning.

Squat forberedelse 
Knibeøvelser dag 18

Forberedelse

Stå på alle fire. Hænder under skuldre, knæ under hofteled, underben parallelle og lige bag ud. Anklerne bøjet med tæer i gulvet.

Svej nederst i ryggen. Knib i dine bækkenbundsmuskler. Løft som før haleben op mod loftet, uden at overanstrenge ryggen. Forestil dig, at du forlænger dine baglår op mod loftet.

Læn dig forsigtigt bagud mod dine hæle.  Du efterligner nu at sidde på hug – blot uden vægten tynger ned på bækkenet. Giv slig og Knib forsigtigt i bækkenbunden når du trækker vægten frem – du må ikke runde i ryggen.

Runder du i ryggen, er du gået for langt. Dine hæle må ikke begynde at nærme sig hinanden. Det er en blid bevægelse.

Squat forberedelse 
Knibeøvelser dag 18

At stå i knæbøjning

Så er det tid til knæbøjning. Det er vigtigt at holde knæ lige over ankler for at beskytte dine led. Du må godt lade knæ og fødder pege let ud til siden. Forestil dig, at du skal sætte dig ned for at tisse i naturen på den måde forstår du at overkroppen som en vægtstang lænes fremad. Sæt evt. hælene på det sammen rullede håndklæde, læg evt. et sammenrullet håndklæde i knæhaserne for at beskytte dine knæ.

Målet er, knib fra knæbøjnings start. Ganske blidt og undgå at halebenet smutter ind under dig, når du går ned i knæ. Hold evt. fast i noget når du sætter dig i knæbøjning.

Hold øje med at knæ går lige over fødder. Sid lidt i stillingen inden du rejser dig igen. Når du rejser dig, så tænk knib fra knæbøjningens start, knib let omkring endetarmen, og hold knibet når du rejser dig og slap af når du kommer op.

Husk hvis du har svage led at udføre øvelsen på alle fire.

Prøv i løbet af i dag at gå 30 gange i hug og tæl dem som knib. Er øvelsen for hård så lav 30 traditionelle knib og registrer dem.

Squat 
Knibeøvelser dag 18

Tips

Har du prøvet at tisse bag en busk? Hvis strålen rammer en meter foran dig, eller frem på dine fødder, er det fordi du ikke løfter halebenet bagud, læner dig frem og tisser let bagud.

Husk overkroppen går ned, numsen op og knib fra knæbøjningens start.

Kan du ikke klare den korrekte krops holdning, så er dine muskler måske for stramme.

Prøv at træne udspænding og muskel opbygning. Fordelen er at du opnår fornøjelsen af at komme tør fodet ud fra busken.

Så er du bliver top klar til camping!

Husk til denne dagens øvelse knib fra knæbøjnings start hører artiklen.