Det lange knib. Knibeøvelse dag 5

Det lange knib – Knibeøvelse dag 5

I dag sal du træne det lange knib. Knibet som hjælper dig til at holde dig lidt længere.

Det lange knib varer minimum 20 – 30 sekunder, men nogle gange kan man have behov for at kunne knibe længere endnu – helt op til 1 min. Når du kniber, skal det ikke være med maksimal styrke – 50% af styrken er fint. Husk at slappe helt af mellem hvert knib og holde den lille pause på 20-30 sek. Brug evt. det dybe åndedræt til at være sikker på, at du giver helt slip.Oplever du, at det er svært at holde et knib i 20-30 sekunder, så start med dit længste knib og byg gradvist flere sekunder på, til du kan klare 20-30 sekunder. Brug gerne en sekundtæller til at måle, hvor mange sekunder dit lange knib er.

Er du i tvivl, om du stadig har fat, så giv helt slip og tag fat igen. Forsøg at udelukke hjælpemusklerne. Hvis du mærker, at de er med, skal du ikke holde knibet længere.

Udfør i dagens løb de lange knib. Husk at spænde af imellem hvert knib. Det vil være flot, hvis du når 30 knib, men mindre kan også gøre det.

Ideelt er det et knib, som du for fremtiden træner hver dag, hvis du oplever, at din blære eller din tarm er for selvstændige. Når du mestrer det lange knib, vil det være nemmere for dig at vinde lidt tid, når der står vand i øjnene, eller du står i køen og gerne vil holde en prut tilbage.

Det er et godt knib at øve i ny og næ. Læs mere om hvorfor i dagens Sundhed & Sådan.

(dagens øvelse er lavet i samarbejde med gynobs fysioterapeut Cathrine Stenz eller mød hende hos Birthe Bonde klinikken.

Husk at registrer dagens knib – og glemte du det i går, så registrer dem med i dag.