Tørke

Sådan undgår du tørke i skeden – Tillæg 15

Tørhed i skeden er desværre en realitet for mange kvinder, nogle oplever det sågar som regulær tørke.

Tørheden kan bl.a opstå i forbindelse med at østrogen niveauet i kroppen ændres. Det kan være på grund af graviditet, overgangsalder eller medicinsk behandling. At være tør i skeden behøver dog ikke relatere sig til hormonændringer, generne kan opstå af mange grunde.

De tørre slimhinder giver sig typisk til kende ved smerter ved samleje eller daglige gøremål som cykling etc.

Oplever du tørhed ved samleje, ved du også, at det kan være en dræber for lyst og nydelse – typisk for begge parter. Det siges at god sex hjælper slimhinderne og dårlig sex slider på slimhinderne.

Der er heldigvis tiltag du selv kan gøre for at beskytte dine slimhinder.

Hjælp i det daglige

Du kan hjælpe slimhinderne på vej i skeden. Tåler du østrogen, kan du bruge lokal østrogen tilskud, som fås via egen læge.

Replens

Replens er alternativt hvis du ønsker en østrogenfri vej til afhjælpning af tørre slimhinder. Replens virker i 72 timer, så du kun behøver at tilføre skeden fugt hver 3. dag. Fugten afgives så langsomt over de næste 72 timer. Kan bestilles på de fleste apoteker eller på online via dette link.

Klik for shop. 

Vulva Lipbalm

Oplever du gener lige ved indgangen til skeden, kan en Vulva Lipbalm virke som en barriere. Det består af en kombination af sheasmør og hampolie og giver lindring og beskyttelese – læs mere om vulva lip balm via dette link.

Klik for shop.

Bækkenbundstrænere

Bækkenbunden er du jo i gang med at træne.  Bækkenbundstræning træner ikke bare musklerne, det øger også blodgennemstrømning og iltning af muskler og slimhinder.

Ønsker du mere sus i bækkenbundens væv, er vibrationer ikke at underkende.

I shoppen kan du finde andre produkter til tørre slimhinder samt en lille håndholdt vibrator til at sætte uden på bækkenbunden.

Klik for shop

Hjælp til sex

Glidecremer er ikke bare glidecremer, der er stor forskel på kvaliteten. Nogle glidecremer tørrer hurtigt ind og giver blot kortvarig glæde. Ønsker du en glidecreme, som nedsætter friktionen over længere tid, skal du se efter en silikonebaseret glidecreme. Ønsker du en god silikonecreme, så følg dette link.

Klik for shop.

Glidecremer hjælper ikke på den tørhed, som er forbundet med manglende lyst – er lysten forsvundet, så er du nødt til at gå andre veje. Dels kan du selv prøve at vække din lystfølelse og nydelse ved hjælp af fx en vibrator, en fræk bog eller anden inspiration.

undgå tørke i skeden
Undgå Tørke husk at læs dag 15’s knibeøvelse: Det frække knib.