Knib og spænd af

Knib og Spænd af – Tillæg 3

I alle dagens bækkenbundsøvelser står der knib og spænd af. Og det er der en grund til. Hvis du glemmer at spænde af i bækkenbundsmusklerne risikerer du at ende med en overspændt bækkenbund.

En muskelfiber, som er trukket sammen i spænding, skal slappes, før den kan trække sig sammen igen. På den måde opnås effektiv bækkenbundstræning og det er derfor, at det er så vigtigt at spænde af mellem knibene.

Du har 2 typer muskelfibre i bækkenbunden:

  • de hurtige muskel fibre som har meget nervepåvirkning, de reagerer hurtigt
  • de langsomme muskelfibre, de har ikke så meget nervepåvirkning og skal derfor have lidt tid til at slappe af.

Husk at fokuser lige meget på knib og spænd af

Afspænding er absolut halvdelen af øvelsen og glemmer du afspænding, risikerer du at ende med spændinger og myoser i bækkenbunden, som du måske kender dem fra nakke og skuldre.

Målet er smidige bækkenbundsmuskler – ikke stive og krumme muskler, som lår på en gammel fodboldspiller. Så husk selv om øvelsen hedder knibe øvelser, så burde den hedde knib og spænd af øvelsen.

Har du myoser og spændinger i bækkenbunden som giver smerter relateret til sex så se på vores søster side When Love Hurts: w-l-h.com

Ønsker du lidt mere hjælp til knib og spænd af, kan du med fordel læse artiklen “Du trækker vejret med muskler“, der er udarbejdet af Lotte Paarup.