Pleje af slimhinden og vævet

Fordelen ved god pleje af slimhinden og vulva væv er mange, en velplejet slimhinde kan afhjælpe både inkontinens og andre gener i vagina og vulva. Er slimhinderne i skeden velplejet kan urinrør bedre lukke til og tamponer og propper bedre sidde fast.

Hormonfri pleje af slimhinden

Replens er en hormonfri gel, som er til for at pleje slimhinderne. Gelen indføres med en applikator. Gelen tilføres hver 3 dag og bygger slimhinden op. Find Replens i e-shop. Skal slimhinderne hjælpes lidt yderligere på vej, kan der med fordel anvendes en tynd vibrator til at øge blodcirkulationen til væv og slimhinder.

Har man brug for at understøtte slimhinden til at nedsætte friktion fra brug af tamponer og propper vil det give mening at indføre hjælpemidler med vandbaseret glidecreme. Opleves der gener ved samleje så skal der anvendes en silikonebaseret glidecreme. Se e-shop for glidecremer.

Beskyttelse og næring af vulva væv

Vulva vævet er området fra klitoris og videre ned til endetarmen. Området kan være ramt af tørhed, kløe og ufleksibelt væv. Vores erfaringer er at generne kan mindskes med vulva-lipbalm. En balm masseres ind i vævet, de gode indholdsstoffer lindre generne. Ønsker man yderligere effekt kan kan lægge en vulva-lipoil over som beskyttende hinde.

Lige som ved pleje af slimhinden kan vulva vævet have gavn af noget vibration. Find produkterne på e-shop.

Pleje af slimhinden