Hvor lang tid skal man lave knibeøvelser ad gangen?

Hvor lang tid skal man lave knibeøvelser? Tillæg 2

Ønsker du at få et hurtigt svar på, hvor lang tid skal man lave knibeøvelser ad gangen? Så er 10 sekunder svaret, men de fleste som spørger, har brug for stille og roligt at træne sig op til at kunne holde et knib på 10 sekunder. 10 sekunder er lang tid for mange.

Det helt rigtige svar på hvor lang tid skal man lave knibeøvelser, det er at kvalitet som udgangspunkt er vigtigere end kvantitet. Det er selvfølgelig sagt med det forbehold, at et godt knib ikke gør dig til verdensmester, men har du brug for at prioritere, så brug hellere lidt ekstra tid her i starten på, at finde ud af, hvordan du kniber effektfuldt. Mange flere kniber faktisk med de forkerte muskler.

Er du i tvivl, om du bruger de rigtige muskler til at knibe med, så gå tilbage til tips fra øvelsen Hallo bækkenbund dag 1.

Hvis du nemt kan klare et 6 sekunders knib, så kan du prøve at udfordre dig selv med et 8 sekunders knib. Du skal langsomt øge sekunderne på dine knib. Oplever du, at det er svært at holde et knib i 6 sekunder, kan du prøve at starte med at træne i 4 sekunder og så bygge op der fra.

Der er ingen effekt i at træne en træt muskel. Muskelfibrene skal have mulighed for at give sig i længden, før de kan trække sig sammen igen. Så igen… vær ambitiøs med det enkelte knib og ikke mængden af knib.

Lad være med at overanstrenge dig selv!

Til artiklen Hvor lang tid skal man lave knibeøvelser følger dag 1’s knibeøvelser

Bækkenbundstræner på shop – her kan du finde hjælp til motivationen.